​​      RADIO SRPSKA DIJASPORA

   SPECIJANA PONUDA ovog meseca: VASA  REKLAMA, SAMO      $100 MESEC DANA,  CUCE    SE 24 PUTA DNEVNO ili VIDETI         VAS BANER, pozovite ili posaljite tekst na   773 808 3834 

​​​Uključi Radio!

Za dečake rođene u Berlinu 2018. godine, Muhamed je bilo veoma popularno ime, kaže se u studiji koju je naručilo Nemačko vladino jezičko društvo.
Asocijacija za nemački jezik izvestila je da je ime Muhamed, zajedno sa svojim varijacijama, bilo među prvih 10 najpopularnijih imena u glavnom gradu.
Iako agencija nije precizirala tačno mesto na berlinskoj rang-listi, navodi se da su ime i njegove varijante takođe stigle do prvih 10 mesta u Hamburgu i zapadnoj državi Sarland, i da su rangirane na 24. mesto na nacionalnom nivou.
Tri najpopularnija dečija imena u Berlinu bila su Paul, Aleksander i Maksimilijan — u skladu s nacionalnim trendom. Za Henrija se kaže da je deveto najpopularnije ime; direktorka agencije Andrea Eva Evels izjavila je da je to prvo anglofono ime koje je ušlo među prvih deset ove godine.

Prijavio policiji perverznjaka koji mu gleda decu, šokirao se kad je shvatio ko je on!

Šokantni rezultati istraživanja UN: Ljudska vrsta IZUMIRE

PAPRENA CENA KARTE ZA "IZLET OKO MESECA" 

Muhamed, jedno od najpopularnijih dečijih imena u – BERLINU

Maezava je objavio na Tviteru da prodaje nekoliko vrednih umetnina u svom vlasništvu, prenosi Novac.hr pozivajući se na Kvarc. Kada su ga u On je prvi siguran putnik za turistički "izlet" na Mesec koji priprema Spejsiks (SpaceX) Ilona Maska. Iako Maskov potencijalni prvi izletnik na Mesec nije zaista ostao bez novca, njegovo bogatstvo se u poslednje vreme ipak smanjilo. U poslednjih godinu dana ovaj direktor onlajn modne trgovine Zozo izgubio je 700 miliona dolara i na Forbsovoj listi najbogatijih Japanaca spustio se sa 18. na 22. mesto.rima pitali prodaje li ih zato što je pred bankrotom, Maezava je odgovorio: "Da, nikad nemam novca jer ga uvek potrošim".


Brojevi pokazuju da je krajem 2018. godine broj starijih od 65 godina nadmašio broj mlađih od pet godina, preneo je BBC na srpskom jeziku. Trenutno na planeti ima oko 705 miliona starijih od 65 godina, dok je onih uzrasta do četiri godine oko 680 miliona.
Ukazuje se i na rast dispariteta između najstarijih i najmlađih do 2050. godine – biće više od dvoje starijih od 65 godina na svaku osobu uzrasta do četiri godine.

Ovaj sve veći jaz pokazatelj je trenda koji su demografi tražili godinama: u većini zemalja živimo duže, ali ne pravimo dovoljno beba.
Godine 1960. stopa plodnosti sveta bila je gotovo petoro dece po jednoj ženi, prema podacima Svetske banke. Gotovo 60 godina kasnije ona se prepolovila na svega 2,4.
Ostarelo stanovništvo je brojnije u razvijenim zemljama. One imaju nižu stopu rađanja iz raznih razloga, uglavnom vezanih za ekonomski boljitak – stopa smrtnosti dece je niža, kontraceptivna sredstva su dostupnija, a odgajanje dece ume da bude veoma skupo.

Kad su mu se njegova dvojica sedmogodišnjih sinova požalila da su videla nekog čudnog lika u kombiju parkiranom ispred škole kako bulji u njih, napravio je ono što bi svaki dobar otac napravio, pozvao je policiju, prenose mediji.
Nakon toga stvari su krenule u neočekivanom smeru. Šokirani otac svoj je doživljaj podelio na Redditu, a u samom startu je sam sebe nazvao „glupanom“.
Pokazalo se da je „perverznjak“ zbog kojeg je zvao policiju upravo on.
 Popravljao sam neke električne instalacije nedaleko od škole svojih sinova i za vreme pauze bih se parkirao u školsko dvorište sa svojim radnim kombijem da bih pojeo ručak i koristio njihov internet. Mahnuo bih sinovima kad bih vidio da prelaze iz jedne zgrade u drugu. Budući da sam imao sunčane naočare i radnu kacigu na glavi (s kojom me oni nikad nisu videli), deca nisa shvatila da sam to ja i požalili su mi se na nekog čudnog čovjeka – napisao je otac.
Ko je navodni perverznjak, kako piše, shvatio je kad su tri policijska auta okružila njegov kombi.