Nedostaje blizu pola miliona, odnosno 497.422 srpske osobe. Srbi danas žive u 159 drzava sveta, ali se njihov tačan broj ne zna jer nikada nije izvršen službeni popis.

Klikni na sliku za nastavak  vesti

Mozete nas naci na: srpskaradiostanica.com  radiosrpski.com srbija.online   radiosrpskadijaspora.com   kosovoonline.com     dijasporaradio.com   chicagoserbs.com   radiohrvatska.online   radiohrvatskadijaspora.com 

Siguran i lak transfer novca iz inostranstva

http://www.novosti.rs/

ŠOKANTNO: VELIKA NEPRAVDA UČINJENA SRBIMA U DIJASPORI!

https://www.b92.net/

Kanadski naučnik srpskog porekla Jovica Riznić, koji živi i radi u Otavi, nagrađen je visokim priznanjem koje zajedno dodeljuju Kanadska komisija za nacionalnu sigurnost i Kanadska nuklearna asocijacija.

U Štutgartu održana velika tradicionalna Vidovdanska akademija „Pohvala knezu Lazaru“

​ŠTUTGART - U glavnom gradu nemačke pokrajine Baden-Virtemberg se već četrdesetak godina u okviru svečane akademije, Srbi i njihovi potomci prisećaju i odaju poštu knezu Lazaru i njegovoj vojsci. 

https://www.blic.rs/

srpskaradiostanica.com

  1. ​Vesti iz Srbije i Sveta
https://www.kurir.rs/

Nema kafe bez Saše!

http://www.rts.rs/

​​​​​Dobro dosli na: Srpsku Radio Stanicu: program Srpske Dijaspore

Najbolja muzika, zabava, dogadjanja, Srba  u Svetu.

BUDITE UZ NAS I UZIVAJTE


Srpska parohija Svete Trojice u Roterdamu organizovala je i ove godine Vidovdanski sabor, kojem je prisustvovao veliki broj naših građana koji žive u ovom delu Holandije.

Srbin ukrotio snagu atoma

Rođenog Banjalučanina, danas državljanina Australije.

Dovoljno je reći "Coffee Man" ili takve parametre potražiti na internetu, pa da se dobije mnoštvo informacija o najpoznatijem svetskom stručnjaku za kafu, Saši Šestiću iz Kanbere, koji je pre tri godine i zvanično osvojio titulu šampiona sveta u kafi.

UKLJUCI RADIO

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime
http://www.glas-javnosti.rs/

Ko da nam otme iz naših duša Kosovo

Gusle odjekivale Roterdamom

INTERNET ​​SRPSKA RADIO STANICA

http://www.vesti-online.com/
https://www.iskreno.rs/srbija/srbe-u-dijaspori-racunaju-kao-hrvate-zasto-je-izbrisano-700-hiljada-nasih-ljudi-u-inostranstvu

Prema podacima Narodne banke Srbije, prosečan priliv doznaka iz dijaspore je proteklih godina iznosio oko 2,7 milijardi evra, odnosno 8,2 odsto BDP-a, što je bio i ostao jedan od tradicionalno najstabilnijih priliva novca iz inostranstva. Ovi podaci ne čude, s obzirom na to da čak 23 odsto građana naše zemlje ima bar jednog člana svoje porodice u rasejanju.