​​      RADIO SRPSKA DIJASPORA

   SPECIJANA PONUDA ovog meseca: VASA  REKLAMA, SAMO      $100 MESEC DANA,  CUCE    SE 24 PUTA DNEVNO ili VIDETI         VAS BANER, pozovite ili posaljite tekst na   773 808 3834 

​​​Uključi Radio!

Donatorski ručak za letnji kamp u manastiru Nova Gračanica, kraj Čikaga, organizovalo je eparhijsko Kolo srpskih sestara. Na ručku su prikupljena sredstva za rad kampa, kroz koji svakog leta prođe nekoliko stotina učesnika.
Članice Kola srpskih sestara iz niza srpskih pravoslavnig crkava u Srednjem Zapadu SAD-a, okupili su se u sali manastira Gračanica na tradicionalnom donatorskom ručku. I ove godine, očekuje se učešće više stotina đaka, a kamp počinje 23. juna.


https://zlatiborac.com/dobrodosli/

​Praznični izlet u Berlin

​Smotra srpskog folklora u Italiji: Sanjaju nastup u Beogradu

​Naša ariska mladost je u

Bobinjiju, u noći takmičarske Smotre folklora, potvrdila svoju vezanost za maticu i dokazala da je etno obojena. Kulturno-umetničko društvo Oro je imalo najbolji nastup, ali su pratioci za nijansu bili slabiji.

​​Dragan Krojitorović rodom iz negotinskog sela Malajnica, živi u Dormagenu i dobro se seća perioda pre devedesetih godina prošlog veka kada su žene u zavičaju 8. mart proslavljale izletima i šoping turama u Solun, Trst i druge gradove pa je došao na ideju da nešto slično pokuša u Nemačkoj.

Čikago: Za kamp dobrih vibracija prikupljena sredstva

U organizaciji Saveza Srba u Italiji, u Udinama je održana 4. smotra srpskog folklora Italije koja je ove godine okupila šest društava. Nastupili su SKSO Kruna iz Skija, SKUD Pontes-mostovi iz Trsta, KUD Jelek iz Arzinjana, KUD Sloga Vićenca i Basano del Grapa i dva udruženja iz Udina "Nikola Tesla" i Sloga srpske dijaspore.

Smotra srpskih folklora u Francuskoj

​​U sali restorana Forevaldli u Vajningenu, održana je dečja predstava "Aska i Vuk", u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Cirih.

​Deca glumila iz publike