ZAHTEV ZA MUZICKU ZELJU I POZDRAV

Pevac pesme:
Ime pesme:
Posvecena kome:
Vase ime:
Vas E-mail:

​U subotu 23. marta u državi Novi Južni Vels održaće se parlamentarni izbori na kojima će građani birati poslanike za skupštinu, a partija ili koalicija koja dobije najviše mandata formiraće vladu za naredni četvorogodišnji period.

Povodom Dana žena Kulturno-umetničko društvo Mladost iz Leobersdorfa je organizovalo proslavu koja je u potpunosti posvećena lepšem polu. Sve dame koje su došle na priredbu dobile su po ružu, a čestitku ženama pročitala je u ime kluba Danijela Kopranović.

​Dragan Krojitorović rodom iz negotinskog sela Malajnica, živi u Dormagenu i dobro se seća perioda pre devedesetih godina prošlog veka kada su žene u zavičaju 8. mart proslavljale izletima i šoping turama u Solun, Trst i druge gradove pa je došao na ideju da nešto slično pokuša u Nemačkoj.

​Prva šetnja #1od5miliona u Čikagu 

Zdravica uz modnu reviju

U organizaciji Saveza Srba u Italiji, u Udinama je održana 4. smotra srpskog folklora Italije koja je ove godine okupila šest društava. Nastupili su SKSO Kruna iz Skija, SKUD Pontes-mostovi iz Trsta, KUD Jelek iz Arzinjana, KUD Sloga Vićenca i Basano del Grapa i dva udruženja iz Udina "Nikola Tesla" i Sloga srpske dijaspore.

Smotra srpskih folklora u Francuskoj

​​​U sali restorana Forevaldli u Vajningenu, održana je dečja predstava "Aska i Vuk", u organizaciji Srpske pravoslavne crkvene opštine Cirih.

​Deca glumila iz publike

​U subotu je u Milenijum Parku u Čikagu održan prvi po redu protest #1od5miliona sa koga su okupljeni poručili da “iako su daleko od Srbije, nisu digli ruke od nje”, te da će se “boriti do kraja za njenu budućnost I njenu decu”.


Nemačka


Austrija

Švajcarska
Francuska
Evropa
Australija
Kanada
SADOstale Drzave

​Praznični izlet u Berlin

Naša pariska mladost je u

Bobinjiju, u noći takmičarske Smotre folklora, potvrdila svoju vezanost za maticu i dokazala da je etno obojena. Kulturno-umetničko društvo Oro je imalo najbolji nastup, ali su pratioci za nijansu bili slabiji.

      RADIO SRPSKA DIJASPORA

​​    radiosrpski.com     chicagoserbs.com        radiosrpskadijaspora.com

​​​Uključi Radio!

 ​​​​Hocete da budemo Vas medijski sponzor, pozovite ili posaljite tekst na 1 773 808 3834 ili VIBER

Tri srpska kandidata za parlament

​Beograđanka u Torontu: Srbija i Kanada idealni miks

Smotra srpskog folklora u Italiji: Sanjaju nastup u Beogradu

​A kako ste vi? Spontano pitanje, probojne iskrenosti i topline, zateklo je vremešnog taksistu, naviknutog da u sitne sate na beogradskim ulicama sreće razne čudake. Iznenađeno je pogledao u lepu brinetu, koja kao da je pravo sa njujorške modne piste zakoračila u njegovo vozilo. Gledala ga je i uz neodoljivi osmeh devojčice očekivala odgovor.